Bloembollen de grond in voor een fleurig Zevenaar

Cor Oostveen woont al jaren in Zevenaar, maar komt hier oorspronkelijk niet vandaan. Jarenlang was hij ‘slechts’ een forens: hij werkte in Utrecht en at en sliep in Zevenaar.

Wel groen, weinig fleurig
Na zijn vroegpensioen wilde hij actiever op zoek naar een plek in de Zevenaarse samenleving. Hij heeft een fiks aantal ideeën waar hij zich voor in zou willen zetten. Eén ervan is Fleurig Zevenaar. Hij vindt Zevenaar wel groen, maar  in het vroege voorjaar weinig fleurig. Daarnaast treft hij in zijn ogen te vaak kinderen die niet weten hoe het in de natuur werkt. Hoe bloemen groeien en bloeien. Hij zou deze zaken graag met elkaar verbinden  door met een aantal partijen schoolkinderen bloembollen te gaan planten; op plekken die nu niet mooi zijn of mooier kunnen. Met dat idee meldt hij zich bij Het Krachtlokaal.

2.000 bloembollen
Cor doet mee aan het eerste Zevenaarse initiatievendiner en we zetten zijn idee op Facebook. Het levert contact met de gemeente op en twee enthousiaste basisscholen (Martinusschool en De Wissel) en een Buitenschoolse opvang (de Tamboerijn) melden zich. Na een positief gesprek met de gemeente staat het plan in de startblokken. Van Stichting I-Bulb kregen de deelnemers al bloembollenpakketten, maar daar zitten wat te weinig bollen in. En dus zocht Cor nog 2.000 bloembollen: bijvoorbeeld crocussen, blauwe druifjes, tulpen en narcissen, hoe meer hoe beter! Die kreeg hij gesponsord door loonbedrijf Rob de Wit uit Pannerden. Uiteindelijk gingen de bollen, onder toeziend oog van meerdere wethouders, de grond in! Tientallen enthousiaste kinderen kregen voordat het zover was, nog een natuurles die werd verzorgd door Natuur- en Milieueducatie de Liemers. Zodat iedereen er ook nog wat van opstak. En Cor? Die haalde onder andere dagblad De Gelderlander met een paginagroot artikel over ‘zijn’ Fleurig Zevenaar!