'Ik wil 24 uur Zevenaar zo mooi mogelijk vastleggen!'

Marty Hirst heeft een passie voor fotografie. Dat begon ooit als hobby, waarna hij het een jaar of vijf als professional deed. Uiteindelijk stopte hij ermee, inmiddels zeer vaardig met zijn toestel. En de passie voor fotografie? Die is er nog altijd!

Hij liep al een tijd met een idee rond. Marty: “Dat is Een Dag in de Stad Zevenaar: 24 uur lang foto’s maken van de stad Zevenaar om van elk uur één foto te kiezen die dat uur van de dag het beste representeert. Ik wil dat proces op een mooie manier weergeven, op foto’s van 50 tot 70 centimeter en tentoonstellen in het gemeentehuis. Daarnaast wil ik andere fotografen uitnodigen hun foto’s, liefst vanuit hun eigen wijk, te sturen met de melding van de tijd. Vanuit al die ingezonden foto’s maken we dan een tweede reeks van 24 uur. De mooiste foto’s worden tentoongesteld en gebundeld in online gallerys en op een website. Een vakjury kiest de foto’s uit.”

Brexit als gouden kans
Het bedenken van ideeën is Martys’ tweede natuur, de ideeën verkopen gaat hem minder goed af. “Dat is mijn grootste probleem en dus vraag ik me achter het stuur regelmatig af hoe ik mijn ideeën bij de juiste personen krijg, bijvoorbeeld binnen de gemeente.” De Brexit bleek een gouden kans. Marty: “Een paar maanden geleden vroeg ik vanwege de Brexit de Nederlandse nationaliteit aan. Voor de naturalisatieceremonie kwam de burgemeester bij mij thuis op bezoek! Dat was dé gelegenheid mijn plan te lanceren. Vlak voor hij vertrok, heb ik het gepitcht en hem een folder gegeven. Hij wees me toen op de DoeDuiten en zo kwam ik bij contactpersoon dorpen en wijken, Maikel van der Beek, terecht! Zo wordt het idee nu, na een paar jaar rommelen in mijn hoofd, echt serieus. Foto’s, fotografen, expositieruimte, privacyzaken, PR; er komt nu meer bij kijken dan alleen mijn creativiteit.”

Meer informatie of meedoen?
Ben je amateur of professioneel fotograaf en wil je aanhaken bij Een Dag in de Stad Zevenaar? Of meer weten over het initiatief of het werk van Marty? Ga dan naar www.jokerxl.wordpress.com.

Dit artikel is een samenvatting van een groot artikel dat binnenkort verschijnt in de WATT, de nieuwsbrief van Het Krachtlokaal.