Gebroken licht van Troost daverend succes

Jannie Oudendijk nam contact met Het Krachtlokaal op. Of we ook culturele ideeën ondersteunden met denk- en doekracht? Ze had ons via Wian Egberts op Facebook gevonden en dacht: wie niet waagt, wie niet wint! Ze wilde met haar theatergroep Ijsbloemen een voorstelling opvoeren, Het Gebroken licht van Troost. Ze vroeg ons wat ze van ons kon verwachten. Ons antwoord: we gaan je proberen te helpen met alles wat je niet zelf kunt. Al snel bleek dat Jannie heel veel zelf kon. En ook deed!

Geen geld
Jannie had met haar theatergroep een voorstelling over Afasie gedaan en kwam in contact met Alzheimer Nederland. Of ze niet een voorstelling over Alzheimer kon maken. Dat kon. Helaas bleek er geen geld voor. Toen besloot ze het zelf te gaan doen, omdat ze het stuk zo prachtig vond! Het Krachtlokaal kon Jannie alleen helpen richting subsidies, het maken van flyers en posters en, volgens Jannie belangrijk, met enthousiasme. Jannie: “Ik had er wel eens een hard hoofd in, maar jullie gaven me altijd het gevoel dat het ging lukken.” Jannies’ twijfels waren ook niet nodig.

Diep onder de indruk
Ze rekende uit dat ze met 30 mensen per voorstelling uit de kosten was, maar trok er in vier voorstellingen in ‘s-Heerenbergh en Zevenaar bijna 300 toeschouwers mee! Het publiek was diep onder de indruk en vond het stuk heel herkenbaar. Het leidde er in ieder geval toe dat het stuk ook nog in Steenwijk is opgevoerd. Jannie: “Na afloop van één van de voorstellingen, liep er een dame geëmotioneerd weg. Later sprak ik haar en gaf ze me terug dat ze even wat tijd nodig had na de show. Ze was diep onder de indruk en vroeg ons of we het wellicht in het atrium van Rijnstate zouden willen spelen, voor iedereen die interesse heeft.”