Pimpen van de Speelbult Groot Holthuizen

In Groot Holthuizen is een groep buurtbewoners actief met het organiseren van activiteiten en het uitdenken van ideeën om het wonen in de wijk nog leuker te maken. Drie van hen nemen contact op met Het Krachtlokaal. Ze willen brainstormen over hoe ze hun ‘Speelbult kunnen Pimpen’.

Prachtig en leuk
De Speelbult is prachtig, beetje ruw, leuk voor ondernemende kinderen. Het onderhoud laat wel wat te wensen over. Daarnaast ligt de bult een stukje buiten de wijk, waardoor jonge kinderen er niet zelf naartoe kunnen en mogen. Als ouder kun je er verder niet zoveel. Er staat bijvoorbeeld geen bankje. De waterpomp, met de kabelbaan de belangrijkste eyecatcher op de bult, pompt wel water, maar dat loopt niet naar beneden, waardoor de lol voor de kinderen er snel af is. Hoe kunnen ze de bult pimpen? Er zijn voldoende bewoners bereid actief de handen uit de mouwen te steken, maar wat kun je het beste doen? Wie heeft ideeën? En wat mag er eigenlijk van de gemeente?

Verder denken
Om ideeën op te halen,  plaatsen we een bericht op onze Facebookpagina. Dat levert allerlei reacties op. Daarnaast gaan de bewoners in de buurt zelf actief ideeën ophalen. Om de vraag te beantwoorden wat er mag en kan, nodigen we ambtenaar Cora Zeldenrust uit. De bewoners lopen met haar de bult op, om en over, Cora inventariseert de ideeën en biedt aan de baan onder de water[pomp opnieuw uit te graven en een bankje ter beschikking te stellen. Daar moet nog wel wat aan gebeuren, maar dat is voor de bewoners geen probleem, dat doen ze zelf wel. De start is gemaakt.

Aan de slag!
Uiteindelijk is onder andere de geul onder de waterpomp, één van de leukste dingen voor kleine kinderen, uitgegraven, en er is een bankje beschikbaar gesteld door de gemeente, dat de bewoners zelf hebben opgeknapt. Tijdens de Burendag hebben de bewoners hun gepimpte Speelbult in gebruik genomen (zie foto). Toenmalig wethouder Stef Bijl doorbrak de symbolisch gebouwde dam, waarna de kinderen direct aan de slag konden met hun waterpomp en watergeul!