'Wie helpt Patricia cadeautjes geven?'

Patricia Gouma verhuisde veertig jaar geleden voor de liefde van York, Engeland naar Nederland. Via Naaldwijk en Nieuw-Vennep belandde ze met haar Nederlandse man, die kassenbouwer is, in Pannerden. De voormalige café-eigenaresse is inmiddels gepensioneerd en vooral begaan met mensen die het financieel niet breed hebben. “Juist hen wil ik wat warmte en steun bieden in deze tijd.” En daar heeft ze jullie steun bij nodig!

Vijf jaar geleden bezocht Patricia haar geboorteland. Een vriendin van haar liet allemaal mooie knuffelpoppetjes zien. Die had ze zelf gebreid. Patricia nam het patroon mee naar Nederland en ging aan de slag. Al snek had ze een mooie serie poppetjes klaar.

Sinterklaas- of Kerstcadeau
In het dorpshuis in Lobith vertelde ze over de poppetjes. Dat ze die toch wel heel graag wilde doneren aan een club die ze bij mensen met een laag inkomen kon bezorgen. Zodat hun kinderen ook wat te knuffelen zouden hebben. Ze werd verwezen naar een winkel in Didam die ze niet zou verkopen, maar zou weggeven. Lange tijd liep dat uitstekend. Maar toen was het maart 2020 en klopte corona hardhandig op de deur. De winkel sloot en nu zit Patricia met ongeveer 40 knuffels die ze graag op een goede plek wil laten belanden. “Niet bij mensen die ze dan op Marktplaats zetten, maar bij een club of organisatie die ervoor zorgt dat ze bij mensen met een laag inkomen terechtkomen. Gewoon, als knuffel voor de kinderen, maar het kan ook een Sinterklaas- of Kerstcadeau zijn!”

Help je Patricia?
Patricia meldde zich daarom bij Het Krachtlokaal. We helpen haar graag op weg door haar mooie vraag onder de aandacht te brengen! Dus werk je bij een organisatie die mensen die het niet breed hebben weet te bereiken? Ben je vrijwilliger voor zo’n organisatie of weet je een andere manier om veertig gezinnen blij te maken met een knuffel? Laat het ons weten! We brengen je graag in contact met Patricia. Daarnaast heeft ze nog een vraag. “Ik wil hier graag mee door blijven gaan. Zoek constant naar goedkopen partijen wol op Marktplaats en houd aanbiedingen bij de Action, Zeeman en Wibra in de gaten. Maar goed, ik ben ook gepensioneerd. Dus als mensen nog partijen wol hebben of mij financieel willen steunen zodat ik wol kan kopen; dat zou heel welkom zijn!” Zelf heeft ze zich met haar ideeën ook gemeld bij Zeeman en Wibra voor sponsoring, maar daar kreeg ze twee keer een ‘nee’; de winkelketens krijgen deze verzoeken erg vaak. “Dus dit is mijn laatste hoop,” aldus Patricia. Wie helpt haar verder?

Dus

  • Ben je actief voor een organisatie die de knuffels wil verspreiden onder gezinnen die het niet breed hebben?
  • Heb je wol voor Patricia?
  • Of wil je financieel bijdragen?

Laat het ons weten! Dat kan via mail dorpscontact@zevenaar.nl of door te bellen met contactpersoon dorpen en wijken voor Pannerden, Leny Thuss: 0316-595 235.