'Ze vonden het een mooi idee, omdat het helemaal uit onszelf kwam!'

Marten Golding en Zara Bingöl hebben hun idee voor een basketbalveld zelf verwezenlijkt  

Zara Bingöl en Marten Golding wonen in Schrijvershoek. Daar is een basket in de Beweegtuin, een ring met een bord en een paal. Ze basketballen er graag en doen dat niet alleen. Het veldje wordt veel gebruikt door een groep fanatieke basketballers. Zara en Marten speelden al een tijd met het idee om eens te onderzoeken of er geen mooi nieuw veld zou kunnen komen. Leuk voor de hele wijk. Ze gingen naar de buurtvereniging waar Joke Koenen ze naar het burgemeestersspreekuur verwees.

En zo kwamen Marten en Zara in gesprek met burgemeester Luciën van Riswijk. Marten was er best zenuwachtig voor. “Ik wist wel wie het was, maar had hem natuurlijk nog nooit gesproken. Ik wist ook niet of hij streng zou zijn ofzo. Maar hij was heel aardig en leuk. We hadden een goed gesprek. De burgemeester heeft ons verteld over de DoeDuiten waar inwoners van de gemeente geld kunnen aanvragen voor goede ideeën.”

Collecte in de wijk
Ze namen contact op met Anke Voesten, een van de drie contactpersonen dorpen en wijken van de gemeente. Marten: “Die vond het een heel mooi idee, ook omdat het helemaal van onszelf kwam. We hadden € 1.650 nodig. De gemeente vertelde dat als we zelf € 350 zouden inzamelen de gemeente dan het andere deel zou betalen. We dachten zelf aan een collecte in de wijk en kregen daar een vergunning voor van de gemeente. We kondigden onze actie op Facebook, zodat mensen niet dachten dat het nep was. Uiteindelijk deden heel veel buurtbewoners mee en haalden we zelf € 410,61 op.”

Het is ons gelukt
En dus gaat het veld er komen en kunnen ze eindelijk wedstrijden tegen elkaar gaan spelen. Gratis sporten en het is gezond én gezellig. Het veld wordt afgevlakt, er komt belijning op en twee baskets met netten en vierkante achterwanden. Marten: “We weten niet precies wanneer het gaat gebeuren. Wel hebben we al een offerte opgevraagd. We hopen dat het voor de winter lukt, want dan is de grond helemaal hard. Maar anders gewoon erna. Het nieuwe veld gaat er hoe dan ook komen.” Marten is blij dat ze niet bij een idee alleen hebben gelaten. “Toen ik ermee begon, dacht ik eigenlijk dat het veel gemakkelijker zou zijn. We moesten best nog wel wat dingen op- en aanvragen. Maar uiteindelijk is het ons gelukt. En iedereen die het veld nu gebruikt, is er blij mee!”