World Cleanup Day en Schoonwandel Uitdaging

Zaterdag 19 september 2020 is World Cleanup Day. Op deze dag steken buurtbewoners, lokale politici, vrijwilligers van de Werkgroep Leefklimaat Zevenaar en Go Clean de Liemers de handen uit de mouwen om de gemeente Zevenaar (nog) schoner te maken. Dit gebeurt samen met Natuur- en Milieu Educatie De Liemers (NME De Liemers).

Op deze dag geeft kinderburgemeester Jasmijn Braam samen met wethouder Carla Koers het startsein voor de Schoonwandel Uitdaging: een wedstrijd waarbij clubs, verenigingen en buurtbewoners uitgedaagd worden om gedurende een half jaar zoveel mogelijk zwerfafval te verzamelen en te registreren in de Litterati App.

Start Schoonwandel Uitdaging
Met de Schoonwandel Uitdaging helpen individuele inwoners, scholen, verenigingen en bedrijven gedurende een half jaar mee om zwerfafval op te ruimen en te registreren in de Litterati App. Zij maken daarbij kans op een geldbedrag voor het goede doel of de eigen clubkas. De onthulling van de prijswinnaars is tijdens de Landelijke Opschoondag op zaterdag 19 maart 2021. Deelnemen kan ook nog na 19 september.